2024. április 23., kedd

Kevesebb a szabálytalanság, mint tavaly

Összesen harminc bejelentést kaptak az idegenforgalmi ellenőrök július 1-jétől 23-áig a polgároktól a turisztikai ügynökségek által elkövetett szabályellenességekről. A mulasztások nagy része szolgáltatás jellegű, vagyis arra vonatkozik, hogy a különféle utazási csomagokban leírtak nem feleltek meg a tapasztaltaknak – nyilatkozták a Beta hírügynökségnek a kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs minisztériumban.
Az idei problémák is jobbára hasonló természetűek, mint tavaly. A polgárok a nyaralási körülményekkel voltak elégedetlenek, a kényelemmel, a szállással vagy éppenséggel az utazási csomagban előirányzott programokkal. A legtöbb esetben a klíma, minibár, játszótér vagy éppen a szállodai medence hiánya okozta a gondot, egyes esetekben a megfelelő higiéniai berendezések hiánya, vagy a morcos idegenvezetők viselkedése nem volt kedvükre a nyaralóknak.

Néhány esetben az érintettek azért jelentettek be ügynökségeket, mivel azok nem nyújtottak megfelelő utazási feltételeket, vagy pedig lemondták a nyaralást.

Ebben az évben összesen 213 bejelentés érkezett a polgárok részéről, ebből az ellenőrök 78 esetben állapították meg az ügy megalapozottságát, és 37 esetben sikerült megoldásra jutniuk a feleknek. Amikor pedig nem sikerült kiegyezni az érintetteknek, az ellenőrök az idevágó jogi keretbe foglalt lépésekkel összhangban jártak el.

Egyébként tavaly júliushoz képest sokkal kevesebb szabálytalanságot észleltek a polgárok, akkor ugyanis összesen 84 bejelentés érkezett a minisztériumba.