2024. április 19., péntek
ÚSZÁS

Topolyai maraton kanizsai sikerekkel

A szombati verseny díjazottjai

A szombati verseny díjazottjai

Az elmúlt hétvégén a Topolyai-tavon rangos nyílt vízi úszóversenyt tartottak. Szombaton a 9. nyílt vízi országos és az 5. veteránbajnokság keretében a 3 és 5 kilométeres távon álltak rajthoz a versenyzők. A három kilométeres futam egyúttal a 11. topolyai úszómaraton részét is képezte. Vasárnap a tíz kilométeres távon versenyeztek a résztvevők. A versenyeken mintegy hetven úszó vett részt, itthonról és Magyarországról, akik több kategóriában is összemérték gyorsaságukat és kitartásukat. Kérdésünkre Mihajlo Kojić, a Szerbiai Hosszútávúszó-szövetség elnöke elmondta, hogy a legnagyobb presztízsű minden bizonnyal a tíz kilométeres verseny, amely olimpiai versenyszám is, és részt vett rajta Farkas Tamás újvidéki úszó, aki a július végi kazanyi nyílt vízi világbajnokságon képviseli Szerbiát, valamint a szegedi Vass Laura, a húsz kilométeres távon Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő. A szombat délelőtti megnyitón a helyi önkormányzat képviseletében jelen volt Plohl Edvin, a községi képviselő-testület elnöke, valamint Boris Drobac, a Szerbiai Úszószövetség újonnan megválasztott elnöke, aki a későbbiekben a díjak kiosztásában is segédkezett.

Abszolút eredmények, 3 km, férfiak: 1. Balogh Attila (Kanizsa), 2. Vass Balázs (Szeged), 3. Živković Dragan (Óbecse). Nők: 1. Fejes Anna (Kanizsa), 2. Balázs Bettina (Kanizsa), 3. Vidaković Mirna (Szabadka).

5 km, férfiak: 1. Farkas Tamás (Újvidék), 2. Balzam Bence (Topolya), 3. Jakšić Milorad (Újvidék). Nők: 1. Olasz Anna (Szeged), 2. Ječanski Jelena (Újvidék), 3. Vass Laura (Szeged).

10 km, férfiak: 1. Farkas Tamás (Újvidék), 2. Balzam Bence (Topolya), 3. Hasznosi Tóth Csongor (Óbecse). Nők: 1. Ječanski Jelena (Újvidék), 2. Vass Laura (Szeged), 3. Ladányi Lili (Szabadka).