2024. április 25., csütörtök

Tovább épül a vízvezeték Csókán

Újabb három utcában cserélik a régi azbesztcsöveket

Csókán egy évvel ezelőtt nagyszabású vízvezetékhálózat-felújításba kezdett az önkormányzat, a közelmúltban fejeződött be a Nagy utcán az új fővezetékek lefektetése, de máris kiírták a közbeszerzési pályázatot a harmadik fázis megépítésére. A munkálatok folytatásával kapcsolatban a lapunknak nyilatkozó Balázs Ferenc polgármester kiemelte:

– A harmadik szakasz kiépítésére is sikerült előteremteni a szükséges 17 millió dinárt, amiből több utcában összesen 2,7 kilométer hosszúságban cseréjük ki a több mint negyven évvel ezelőtt lefektetett azbesztbeton fővezetékeket, amelyek már nem felelnek meg az egészségügyi és műszaki követelményeknek sem. A költségek nagyobbik részét, több mint 9 millió dinárt a községi költségvetésből teremtettük elő, a többi pénzt a tartományi mezőgazdasági titkárság folyósítja Csóka számára.

A kivitelező kiválasztására már kiírtuk a közbeszerzési eljárást, számításaink szerint augusztus végéig tudni fogjuk, melyik cég nyeri el a munkát, és megkezdődhet a harmadik fázis kiépítése a Boris Kidrič, a Testvériség-egység és az Elesett harcosok utcában a Tito marsall utcától a Sutjeska utcáig terjedő szakaszon. A közel három kilométert kitevő fővezeték cseréje legkésőbb novemberben be fog fejeződni, és a három említett utca polgárai a tél beálltáig már új vezetéken kapják az ivóvizet.

A vezetékcsere keretében a fogyasztók új vízórát is kapnak, ezeknek a beszerelését és a háztartásoknak a fővezetékre való rákapcsolását a Csókai Kommunális Közvállalat alvállalkozóként végzi. Helyreállítják a csővezeték lefektetése alkalmával felbontásra kerülő kapubejárókat és járdaszakaszokat is – mondta a polgármester.