2024. április 19., péntek

Befejezés előtt a vízvezetékcsere

Csókán a harmadik szakasz finanszírozására is pályáznak
A vízvezeték-felújítás második szakasza 16 millió dinárba kerül

A vízvezeték-felújítás második szakasza 16 millió dinárba kerül

Csókán, a helybeliek által Nagy utcának nevezett Tito marsall utca teljes hosszában új vízvezetékcsöveket fektetnek le. A munkálatok kivitelezője, a horgosi vízművek dolgozói a terv szerint haladnak, és május végére befejezik a fővezeték cseréjét. Mivel széles utcáról van szó, a házak előtt az utca mindkét oldalán új vezetékeket helyeznek le a földbe a régi nyomvonal mellé. Az elhasználódott egészségtelen és nem biztonságos azbesztbeton csövek helyett a polgárok ezentúl a tartós alkatáncsöveken keresztül kapják az ivóvizet.

Csóka központjától az utca végéig összesen 2693 méter vezetéket fektetnek le, és ezzel befejeződik a település tervezett teljes vízvezetékhálózat-felújításának második fázisa, amely mintegy 16 millió dinárba kerül, és a tartományi mezőgazdasági titkárság finanszírozza.

A munkálatokban alvállalkozóként vesz részt a Csóka Kommunális Közvállalat, amelynek dolgozói végzik a háztartások rákapcsolását az új fővezetékre. A fogyasztók díjmentesen kapnak új vízórát, amelyet megfelelő módon szigetelnek és hozzáférhető aknába helyeznek, megkönnyítendő a fogyasztás leolvasását. A kapubejárókat is helyreállítják ott, ahol fel kellett szedni a betont. Az önkormányzat a csókai vízvezeték-hálózat felújításának harmadik szakaszára 17 millió dinár értékű pályázatot adott át a tartományi mezőgazdasági titkárságnál.