2024. április 17., szerda

Tábortűz és majális

Bácsfeketehegyen az idén is korábban kezdődött a majálisozás. A bácsfeketehegyi helyi közösség és a Feketics Művelődési Egyesület szervezésében április 30-án este tábortűzzel egybekötött tartalmas, zenés est zajlott. A nagyszámú vendéget igazi vásári hangulat fogadta, hiszen a strand környékén számos árus állított standot, de nem hiányzott a bolondhinta, a légvár és a többi ehhez hasonló szórakozási lehetőség sem.

A látogatók számáról valószínűleg az tanúskodik a legjobban, hogy az est felére a pljeskavicaárusnak elfogyott a portékája. A tábortűzgyújtást követően egy fiatal helyi rockegyüttes, a SteamDiamonds lépett fel a strand nyári színpadán, majd pedig Jed Living és DJ Peet.

A kishegyesiek megvárták elsejét a kikapcsolódással, de akkor mindent beleadtak. A kishegyesi helyi közösség és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája a labdarúgópályán tartott majálisozást, ahol a nap során kb. 400 ember fordult meg.

– A labdarúgópályán megszervezett majális több éve hagyománnyá nőtte ki magát a helyi közösség és az ifjúsági iroda közös szervezésében. Az idelátogatókat kézműves-foglalkozások, arcfestés, labdarúgótorna és különféle ügyességi játékok várták. A gyerekek számára volt trambulin, körhinta és pattogatott kukorica. Idén sem maradt el a babgulyás, amit ételjegyek alapján lehetett kapni, előjegyzésre. Az érdeklődés nagy volt, mintegy 400 adagot osztottunk ki – számolt be lapunknak Kovács Károly, az ifjúsági iroda vezetője.