2024. április 24., szerda

A Miss Serbia nem felejtette el szülőfaluját

Az akció egyik kedvezményezettje a bácsfeketehegyi Izida

Április 15-én Belgrádban jótékonysági kosárlabda-mérkőzés lesz a Miss YU cég szervezésében. A mérkőzésen a cég által menedzselt hölgyek, köztük a bácsfeketehegyi származású Marija Ćetković, a Miss Serbia cím birtokosa fog játszani. A mérkőzés bevételéből az autista gyerekek gyógykezelésével foglalkozó belgrádi LIX egyesületet és a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulatot támogatják. A jótékonysági kosárlabda-mérkőzés és a bácsfeketehegyi szervezet megsegítése a szépségkirálynő Marija ötlete volt.

– Nagyon szép tőle, hogy nem feledkezett meg róla, hogy szülőfalujában is van egy olyan szervezet, amely sérült gyerekekkel foglalkozik – mondta Papp Julianna, az Izida elnöke, majd arról is szólt, hogy az Izida számára nagyon jól jön a támogatás. A jótékonysági akció Belgrádban lesz, de a környékbeli vállalatok és magánszemélyek is hozzájárulhatnak a sikeréhez.

– A kosárlabda-mérkőzést szervező cégtől több jegyet is kaptunk, ezeket felajánljuk bármely vállalatnak, amely bizonyos összeggel hajlandó támogatni a rendezvényt. Ugyanúgy a polgárok is támogathatják a jegy megvásárlásával. Kishegyes község önkormányzata biztosított egy autóbuszt, úgyhogy akit érdekel, az nálam jelentkezhet – mondta Papp. Az Izida elnöke arról is szólt, hogy a jótékonysági kosárlabda-mérkőzést támogató vállalatok folyószámlára fizethetik be donációjukat, és támogatási szerződést írnak alá. Magánszemélyek számára a jegyek ára 500 dinár, a gyerekjegyek ára pedig 200 dinár.