2024. április 23., kedd

Aranytoll és Implom-díj

Zenta polgármestere fogadta Sinkovits Péter újságírót, Csipak Levente gimnazistát és felkészítő tanárát
Kormányos Katona Gyöngyi, Sinkovits Péter, Ceglédi Rudolf, Csipak Levente és Katona Edit a fogadáson

Tegnap délelőtt Ceglédi Rudolf polgármester és Kormányos Katona Gyöngyi, a község oktatással megbízott tanácsosa a városháza zöld termében fogadta Sinkovits Péter Aranytoll díjjal kitüntetett nyugalmazott újságírót, publicistát, valamint Csipak Leventét, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium végzős növendékét, a Kárpát-medencei Implom József helyesírási verseny összesített győztesét és felkészítő tanárát, dr. Katona Editet.

A községi tanács oktatással megbízott tagja, Kormányos Katona Gyöngyi elmondta:

– Az önkormányzat nevében szívből gratulálunk a díjazottaknak az elért eredményekért és az azzal járó díjakért, kitüntetésért. Lelkes és kitartó munkájukkal érdemelték ki az országhatárokon túlmutató elismeréseket, amelyekkel példaképül szolgálhatnak közösségünk számára.

Csipak Levente csókai diák, de nagyon sok szállal kötődik Zentához, úgy is mint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium széles érdeklődési körű, kiváló diákja. A gyulai Implom József középiskolai helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjében (96,5%-os) teljesítményével kiérdemelte az összesített első helyért járó Implom József-díjat, amit a tanuló felkészítő tanára is megkapott – mondta méltatásában Kormányos Katona Gyöngyi.

Levente a matematika és az informatika mellett a közgazdaságtan iránt is érdeklődik, tanulmányait Budapesten szeretné folytatni ebben a tudományágban. Egy évet cserediákként töltött az USA-ban, jól beszél angolul. Részt vett Münchenben az európai ifjúsági konferencián. A múlt héten Szabadkán a III. Vajdasági Tehetségnapon tehetségdíjban részesült.

A Magyar Szó nyugalmazott újságírója és volt főszerkesztője, az író, publicista Sinkovits Péter a közelmúltban vehette át a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll díját. Sinkovits Péter számára ez egyfajta életműdíj, 45 éves gazdag publicisztikai és írói munkásságát ismerték el ezzel.

A polgármesteri fogadáson a sajtó képviselői kötetlenül elbeszélgettek a díjazottakkal, akiknek Ceglédi Rudolf polgármester ajándékcsomagokat adott át.