2024. április 25., csütörtök
TOPOLYA

Irány a III. Szerb Liga!

A Bácskai Liga második helyén fejezte be az őszi szezont a topolyai TSC – Mindössze három új játékos érkezett a csapathoz a téli átigazolási időszakban – Erőteljesen edz a TSC, a cél az első

Változásokkal kezdődött a labdarúgó-bajnokság őszi szezonja a vajdasági csapatok számára: az eddigi két vajdasági ligából hármat formáltak: bácskait, bánátit és szerémségit. A topolyai TSC csapata a Bácskai Ligában kezdte a szezont, és rögtön az élvonalba került, számolt be lapunknak Palágyi Szabolcs, a csapat edzője.

Az újonnan megformált liga első félszezonjában a második helyen végeztünk, mindössze két ponttal a hódsági (Odžaci) csapat mögött. Valójában nagyon jól startoltunk, az első öt fordulóban csak győzelmeink voltak, majd utána két mérkőzésen 0:0-s döntetlent játszottunk. Ekkor utolért bennünket a hódsági csapat, és meg is szöktek 7 ponttal. A legvégére sikerült lefaragnunk ezt a hátrányt, és most 2 ponttal lemaradva a másodikok vagyunk – mondta el Palágyi, majd arról is beszámolt, hogy a téli átigazolási időszakban nem történtek lényegesebb változások a csapat összeállításában. Egy jól bejáródott csapattal szeretnének a Bácskai Liga első helyén végezni.

Nem terveztünk sok cserét, mert arra jöttünk rá, hogy ha nem is olyan jó képességűek a játékosok, de hosszabb ideig együtt játszanak, akkor jobb eredményeket tudnak elérni, mint ha jobb játékosokat hoznánk a felsőbb ligákból. A beépítésük a csapatba időigényes és bizonytalan. Ezért mindössze három pozíción történt csere, egy kapus, egy védő és egy középcsatár érkezett hozzánk. Nemanja Jorgić jött a belcsényi Cementből, ő az új kapusunk. Radovan Krivokapić, aki az első félszezonban edző volt, újra aktiválódott mint középcsatár, és hoztunk egy védőt is, Nenad Nastićot, az újvidéki Proleterből. Valójában mindhárman a Vojvodina iskoláját járták ki, és ott is játszottak. A többiek mind maradtak a pozícióikon, és a játékukon látszik, hogy már egy éve együtt vannak. Ami a céljainkat illeti, a következő félszezonban meg akarjuk szerezni az első helyet, ami a magasabb osztályba vezet. Ha megnézzük az Bácskai Liga összetételét, valamint a mi játékosainkat és feltételeinket, akkor a reális helyünk a III. Szerb Ligában volna. Ott városi csapatok játszanak, sokkal jobb feltételekkel, mint egyes csapatok, amelyek most szerepelnek a Bácskai Ligában. Mindenképpen arra fogunk törekedni, hogy elérjük a Szerb Ligát. Úgy indulunk a tavaszi szezonban, hogy az első mérkőzéstől megpróbáljuk lefaragni a különbséget, és megszerezni az első helyet, majd tartani azt a szezon végéig. Úgy érzem, hogy a sorsolás nagyon jó, egy mérkőzéssel többet játszunk hazai pályán, és az előttünk lévő csapattal is a mi pályánkon fogunk megküzdeni – hangoztatta az edző, majd arról is szólt, hogy a TSC főszponzora a Sat-Trakt vállalat, de kisebb segítséget kapnak a topolyai önkormányzattól is.

A csapat felkészülésében besegít egy idősebb, tapasztalt játékos, a már említett Radovan Krivokapić is. Ő korábban a Vojvodinában, a Crvena zvezdaban, valamint görög és ciprusi csapatokban játszott. A TSC-hez a kargujevaci Radničkiból jött. Meglátása szerint igen erőteljes felkészülést folytat a csapat.

Nagyon komoly és erős felkészülést folytatunk az általunk kialakított program alapján, amit a játékosok nagyon jól fogadtak. Jelenleg a tavaszi szezon első mérkőzésére összpontosítunk, amit az apatini Mladost ellen fogunk játszani. A felkészülést az erőnlét fokozásával kezdtük, most már a gyorsaságon dolgozunk, és a csapat összjátékán. Az eddigi barátságos mérkőzések alapján az a benyomásom, hogy a csapat jól viseli a fizikai megterhelést, és a játékosok jól futnak. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elsők legyünk – mondta Krivokapić.