2024. március 29., péntek
SMEDEREVÓI ŽELEZARA

A héten talán megállapodnak?

Hétfőn vagy kedden írja alá a kormány és az amerikai Esmark cég a smederevói Železara acélművek magánosításának szerződéstervezetét – nyilatkozta Dušan Vujović pénzügyminiszter a smederevói gyár sorsával kapcsolatban a pénteken megtartott sajtótájékoztatón.

– Nehézkesen haladnak a tárgyalások, hiszen egyik fél sem enged követeléseiből, a következő hétre azonban már remélhetőleg előrelépést fogunk elérni az ügyben – húzta alá a miniszter, aki hozzátette, hogy a tervezet aláírása után a kormány jóváhagyására lesz szükség, majd az amerikai vállalatnak el kell küldenie a megbeszélt pénzügyi garanciákat.

– Jelen pillanatban 30 különböző, a szerződés szempontjából fontos témáról folyik tárgyalás, amelyek főképp a termelékenység növelésére irányulnak, és arra, hogy ne csökkenjen a cég létszáma – magyarázta a tárcavezető.

Kijelentette, derűlátó a jövőt illetően, felhívta azonban a figyelmet, hogy ébernek kell lenni, mivel az Esmark szeretne bizonyos előnyöket is kieszközölni, de nem tért ki arra, hogy pontosan miről van szó.