2024. március 29., péntek

Mikulás-est a pecesori gyermekekért

Vajdasági Baráti Egyesület budapesti rendezvényének a bevételét a falu iskolájának és óvodájának a javára ajánlották fel a szervezők

A Vajdasági Baráti Egyesület az idén harmadszor szervezte meg Budapesten a jótékonysági Mikulás-estet, melynek teljes bevételét az idén az Óbecse községhez tartozó Pecesor óvodájának és iskolájának a felújítására és felszerelésére ajánlották fel.

A Fonó Budai Zeneházban megtartott rendezvényre a szervezők ezúttal is vajdasági származású művészeket hívtak meg: az estet Tóth Tímea festménykiállításának megnyitója indította, majd Rúzsa Magdi, Varga Izabella, Dér Heni, Csizmadia Anna, a Török Testvérek, Fehér Nóra, Szőke Zoltán, valamint Korhecz Imola és Juhász Csaba lépett fel. Az esten a pecesori iskola alsós diákjai is színpadra álltak.

Az est gasztronómiai részében a Hernyák Birtok, a Sonkamester, a YU Grill és a Mlinar jóvoltából pljeskavica, bácskai sonka, burek, etyeki bor is volt a kínálatban. A gyerekek természetesen ezúttal sem távoztak üres kézzel, őket a Mikulás ajándékozta meg egy-egy csomaggal, a jótékonysági est vendégei pedig a tomboláról vajdasági festők, fotósok, írók műveit vihették haza.