2024. március 29., péntek
TENISZ

Troicki alkalmat mulasztott

Miután csütörtökön legyőzte David Ferrert, Viktor Troicki tegnap újabb szép győzelem előtt állt, mégsem jutott be a sencseni torna elődöntőjébe. A szerbiai az első játszmában 5:2-re vezetett a kolumbiai Santiago Giraldo ellen, majd, amikor ellenfele kiharcolta a rövidítést, abban Troicki 5:1-es előnyt szerzett, végül 8:6-ra alulmaradt. Ezek után a második játszma formaság volt, Giraldo gyorsan előnyt szerzett, és azt a végéig meg is tartotta. Viktor mégis elégedett lehet, hisz a Kínában szerzett pontokkal feljut a ranglista 150. helyére, a következő tornákon az első százat ostromolhatja, amivel jogot szerezhet arra, hogy a januári Australian Openen már selejtező nélkül indulhasson. Tervei szerint Troicki a következő hétvégén a sanghaji 1000-es torna selejtezőjében próbálkozik.

Vége a magasan kiemelt szerbiai teniszezők e heti sokobanjai szereplésének is, hisz a negyeddöntőben esett ki Miki Janković és Marko Tepavac, így a napokban már csak a magyar Babos Tímeának szoríthatunk, aki Las Vegasban a lengyel Paula Kania elleni győzelmével negyeddöntős, és az éjjel a 21 éves és a ranglistán 138. portugál Michelle Larcher de Britóval találkozott.

Pekingben ma kezdődőik az erős összetételű női torna, amelyen három szerbiai lány is érdekelt. Ana Ivanović az első fordulóban a selejtezőből vár ellenfelet, Jelena Jankovićot a francia Alize Cornet-vel sorsolták össze, míg Bojana Jovanovski a svájci Romina Oprandival találkozik. E meccs győztese lehet Ivanović ellenfele a 2. fordulóban.

A pekingi 500-as rangú férfitorna hétfőn rajtol, s a US Open utáni háromhetes pihenő után arra már visszatérnek a legjobbak is. A négyszeres bajnok Novak Đoković címvédőként az első kiemelt lesz, s három hónapos kihagyás után Rafael Nadal is pályára lép.

VUHAN. – A női torna negyeddöntőjében: Wozniacki–Bacsinszky 4:6, 6:2, 6:3, elődöntő: Kvitová–Szvitolina 6:3, 7:5.

KUALA LUMPUR. – A férfitorna 2. fordulójában: Gulbis–Petzschner 6:3, 6:7, 6:1, negyeddöntő: Benneteau–Cuevas 6:3, 6:7, 6:4, Gulbis–Becker 6:3, 7:5.

SENCSEN. – A férfitorna 2. fordulójában: Murray–Devvarman 6:3, 6:3. negyeddöntő: Giraldo–Troicki 7:6, 6:3, Robredo–Seppi 6:4, 6:7, 6:3.

SOKOBANJA. – A futures 2. fordulójában: Tepavac–M. Šabanov 6:3, 6:2, negyeddöntő: Grabul–M. Janković 6:3, 6:3, Marie–Tepavac 6:1, 7:5.

LAS VEGAS. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Babos–Kania 6:4, 6:4.

PODGORICA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Sorribes–Stojanović 6:3, 6:2.