2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS

A Partizan nyerte az I. TSC-kupát

Hétfőn lezajlott a topolyai labdarúgóklub által szervezett első TSC-kupa, amelyen a Partizan, a Ferencváros, az OFK Beograd és házigazda TSC U14-es csapatai vettek részt. Amint Palágyi Szabolcs, a házigazda klub igazgatója lapunknak elmondta, a barátkozáson és egymás megismerésén volt a hangsúly, ennek ellenére izgalmas mérkőzéseket láthatott a közönség. Palágyi szerint szép képet kaptunk a labdarúgás jövőjéről.
– Jó iramú és színvonalas mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi, és láthattuk azokat a fiatal játékosokat, akik megmutatták a szerbiai és a magyarországi labdarúgás jövőjét. A mi csapatunk is igyekezett, tisztesen helytállt, mindhárom mérkőzésen közel járt a pontszerzéshez, de sajnos ez nem jött össze, viszont jó tanulási lehetőség volt a gyerekeknek. A tornát sikerült magas színvonalon megszervezni, amit a jövő évben természetesen követni fog a II. TSC-kupa – mondta Palágyi.
A vendégek is elégedettek voltak a szervezéssel, noha Farkas Gábor, a Ferencváros U14-es csapatának edzője úgy érezte, hogy a többi együttes ellenük küzdött a legjobban.
– Véleményem szerint ellenünk mindenki kettőzött erővel készült, ez általában így van otthon is, ehhez már hozzászoktunk. Ez a gyerekeinknek a fejlődés szempontjából mindenképpen jó. Nem is annyira az eredménnyel, hanem a mutatott játékkal szoktunk foglalkozni. A játékosaink képzettebbek, ügyesebbek voltak a labdával, viszont előrelépési lehetőség van abban, hogy picit agresszívabbak legyünk, mind támadásban, mind védekezésben – mondta Farkas.
A torna végeredménye: 1. Partizan 9, 2. Ferencváros 6, 3. OFK Beograd 3, 4. TSC 0 pont.
A TSC-ből Denis Francišković kapusteljesítménye volt kimagasló, nem véletlenül lett ő a kupa legjobb hálóőre. A legjobb játékos Mazzonetto Nicolo lett a Fradiból, a legjobb góllövő pedig Stanojlović Slobodan a Partizanból. A legjobbaknak járó díjakat Zsemberi János, a TSC elnöke és a kupa főtámogatója adta át.