2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Anna-napi bajnokság Kishegyesen

Gvozdenović Katarina az ország egyik legeredményesebb asztaliteniszezője a saját korosztályában

Szombaton a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tornatermében Anna-napi asztalitenisz-versenyt tartott a Dombos Asztaliteniszklub. A verseny megnyitója jó apropó volt, hogy Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere elismerő serleget adjon át a fiatal asztaliteniszezőnek, Gvozdenović Katarinának.

Katarina mindössze 9 éves, két éve pingpongozik, és az elmúlt szezonban összesen 30 érmet és 6 serleget nyert. Lengyel Mónikának, a klub elnökének elmondása szerint Szerbia-szinten jelenleg ő az egyik legjobb játékos ebben a korosztályban. A fiatal élsportoló következő versenye a németországi Andro Kids Open bajnokság lesz, ahová a Katarina a kishegyesi önkormányzat támogatásával fog kiutazni. Lengyel arról is beszámolt, hogy a kis tehetség a jövő évtől a topolyai asztaliteniszklubban fog játszani a ligaversenyeken, az egyéniken pedig továbbra is Kishegyest fogja képviselni. A verseny kapcsán az elnök elmondta, hogy a korábbi években csak falunapi asztaliteniszversenyt szerveztek, ez az első Anna-napi.

A klubban 15 gyerek játszik, 8-tól 15 éves korosztályig. Négy éve alapítottuk azért, mert a lányoknak Kishegyesen nem volt más sportolási lehetőségük a kézilabdán kívül. Úgy gondoltuk, hogy elértük azt a szintet, hogy legalább évi két versenyt meg tudunk szervezni. A hazai csapat mellett Bajsáról és Soltvadkertről érkeztek gyerekek, a verseny pedig barátságos jellegű, a célja inkább a sportág népszerűsítése – mondta el Lengyel, majd hozzáfűzte, hogy a klubról tudni kell, hogy Bíró Anikóval közösen alapították, a munkába pedig besegít Hajdú Béla, Kovács Ernő és Török Gyula Topolyáról. Anyagilag az önkormányzat és a helyi közösség támogatják a tevékenységüket.

A gyerekverseny utánpótlás kezdők II. csoportjában a lányoknál Gvozdenović Katarina lett az első, akárcsak az utánpótlás kezdők III. csoportjában. A lányok haladó utánpótlás csoportjában Kincses Anita (Dombos ATK) nyert. A fiúknál a kezdő utánpótlás csoportban Bíró Endre (Dombos ATK), a haladó utánpótlás csoportban pedig Kincses Dániel (Dombos ATK) lett az első.

A gyerekversenyt nyílt amatőrbajnokság követte, több mint húsz nevezővel. Itt Goran Bulatović (Kishegyes) lett az első, az amatőrverseny aktív versenyzőinek kategóriájában pedig Klemm István (Szabadka).