2024. március 28., csütörtök

Tizenhat kiló marihuánát fogott a rendőrség

A zombori, az újvidéki és a szabadkai rendőrség összehangolt akciójával hosszabb nyomozás után újabb csempészútvonalat számolt föl. Több házkutatás és személygépkocsi átvizsgálása során 16,430 kilogramm kábítószerre bukkantak a nyomozók, valamint egy gépkarabélyt is lefoglaltak. Őrizetbe vették Z. R. (1974) Kúla környéki, M. J. (1983) kúlai, B. L. (1956) Kishegyes környéki, M. B. (1970) verbászi, valamint E. S. (1958) horvátországi lakost, akikkel szemben a zombori Felső Ügyészség 48 órás fogva tartást rendelt el.

A nyomozók több mint 15 kiló kábítószert találtak, amikor Szabadka környékén ellenőriztek egy zombori rendszámú Audi 80-as személygépkocsit. Ezt követően házkutatást tartottak a járművet vezető Z. R.-nél, ami során megtalálták az automata fegyvert és négy különböző, üres tölténytárat. Ugyanakkor házkutatást tartottak egy palicsi lakásban is, ahol M. B.-nél szintén találtak kábítószert, füves cigarettát és precíz mérleget, és hasonló fogást tettek a rendőrök, miután Újvidéken átkutatták az M. J. által használt házat.

A most kézre kerített csoportot azzal is gyanúsítják, hogy korábban Újvidéken és Zomborban mezőgazdasági patikákban követtek el vagyonellenes bűntetteket, amelyekkel több millió dináros kárt okoztak.