2024. április 25., csütörtök

Teadélután Bácsfeketehegyen

Vasárnap a kishegyesi házi betegápolási szolgálat teadélutánt szervezett felhasználói számára a bácsfeketehegyi Művelődési Otthon nagytermében. Az eseményre a Fenntartható házi betegápolási szolgálat Kishegyesen elnevezésű projektum keretében került sor, és lebonyolításában közreműködtek a Kishegyesi Nők Fórumának aktivistái.

Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke elmondta lapunknak, hogy egy hagyományos rendezvényről van szó, amelyet igyekeznek minden alkalommal olyan programokkal megtölteni, hogy a szolgálatot igénybe vevők megfeledkezzenek mindennapjaikról. Ez alkalommal a szeghegyi Petar Petrović Njegoš Művelődési Egyesület néptáncosai és a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola gyerekcsoportja léptek fel, Szőke Rebeka pedig prózát mondott, a felkészítője Molnár Krekity Olga volt. Ez alkalommal is volt élő zene, amit Pataki Péter biztosított, tudtuk meg Zsidaitól. A teadélután vendégeinek Rácz Maronka Etelka és Dudás Koncz Szilvia készítettek süteményeket.

Az elnök arról is beszámolt, hogy nagyon jó hangulatban zajlott az esemény, volt, aki táncra is perdült. A házi betegápolási szolgálat kishegyesi, bácsfeketehegyi és szeghegyi felhasználói jöttek el a teadélutánra, kb. ötvenen. Az eseményen összesen több mint százan voltak, mivel a fiatal táncosokat szüleik, hozzátartozóik is elkísérték. Zsidai szerint ez azért is jó, mert sokan tájékozódhattak a szolgálatról és annak tevékenységéről. Meglátása szerint fontos megmutatni, hogy léteznek ezek az emberek.

Igyekszünk minél több embernek megmutatni, hogy a szolgálat felhasználói igénylik, hogy valamilyen formában bevonják őket a közösségbe, másrészt pedig igénylik a kikapcsolódást is – hangoztatta az elnök.