2024. március 29., péntek

Fókuszban a természet

Természetfotó-kiállítás a kishegyesi iskolában
Gergely József bemutatja a képeken szereplő állatokat

Gergely József bemutatja a képeken szereplő állatokat

Szerdán este Fókuszban a természet címmel természetfotó-kiállítás nyílt az kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola galériájában. Az eseményt a Greenhead Környezetvédő Egyesület szervezte. A tárlat egy hétig lesz megtekinthető.

A kiállításmegnyitó vendégeit Puskás Valéria, a Greenhead aktivistája üdvözölte, és elmondta, hogy az egyesület havi szinten egy-két akciót szervez. Június során egy elektromoshulladék-gyűjtő akció volt tervben, de ezt őszre halasztották, és helyette szervezték meg a kiállítást. Puskás Valéria arról is beszámolt, hogy a kiállított fényképek a szabadkai Riparia Természetbarátok Egyesületének fotópályázatára érkeztek, és a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület közvetítésével kerültek Kishegyesre. Az önkormányzat nevében Mohácsi Zoltán alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, és kiemelte: egyre több olyan rendezvény van a faluban, amely a természetet helyezi előtérbe. Mohácsi arról is szólt, hogy jó az együttműködés az önkormányzat és a Greenhead között.

A kiállítást Gergely József ismert természetfotós, ornitológus, lapunk újságírója nyitotta meg. Gergely kiemelte, hogy a kiállított negyvenhat képen a természet színpadának egy-egy színes szereplőjét tekinthetjük meg. A kiállítás által betekintést nyerhetünk a Riparia évek óta folyó fotópályázatába – nyilatkozta. A kiállítás megnyitása után a természetfotós egy rögtönzött tárlatvezetést is tartott, bemutatta a képeken szereplő állatokat, és néhány érdekes tudnivalót is elárult róluk.

A kiállításmegnyitón fellépett a kishegyesi általános iskola szavalócsoportja, valamint Csőke Noémi, a topolyai Alapfokú Zeneiskola zongora szakos növendéke is. Az eseményt az Agri Romagna, a Chick Prom, a Gebi és a Montel vállalatok, a kishegyesi önkormányzat és helyi közösség, valamint az Arcus KE támogatták. A kiállítás június 25-éig tekinthető meg, kedden és pénteken 9 és 11 óra között, a többi napokon 17 és 20 óra között.