2024. március 29., péntek

Tojásfestő fesztivál volt Tóbán

Szombaton a tóbai Petőfi Sándor Általános Iskolában, a helybeliek és a magyarcsernyeiek összefogásával megtartották a második nemzetközi tojásfestő fesztivált. A találkozón 85 diák és 15 kísérő-pedagógus vett részt.

A tóbai, magyarcsernyei, tordai, kisoroszi, szentmihályi és magyarittabéi gyerekek mellett vendégül látták a magyarországi Tiszasziget különítményét is. A rendezvény kezdete előtt a résztvevők a helybeli Szentháromság templomban részt vettek a szentmisén, amelyet Szemerédi Pál magyarcsernyei plébános mutatott be.

– A gyerekek nagy lelkesedéssel és élvezettel díszítették a főtt és kifúlt tojásokat gyöngyökkel, színes papírral, viasszal. Munkáikat a találkozó végén kiállították, a legügyesebbeket pedig oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazták. Az óvodások közül a tóbai Németh Ákos és a magyarcsernyei Nagy Marina, az iskolások kategóriájában pedig a magyarcsernyei Dabić Viktória, a tóbai Bokor Noémi és Kevin Jeftić, a kisoroszi Szorcsik Antónió, a tordai Mészáros Melánia, a szentmihályi Törköly Viola, a magyarittabéi Bajúsz Géza és a tiszaszigeti Balogh Amina részesült elismerésben. A rendezvény minden részvevője kapott egy golyóstollat és édességet – hallottuk Bacsik Attila szervezőtől, aki szerint az ilyen rendezvényekre szükség van, hiszen a hagyományaink megőrzése mellett, a gyerekek általuk ápolják anyanyelvüket, a gyerekek és a pedagógusok pedig értékes ismeretségeket kötnek.