2024. április 25., csütörtök

Év végéig kétezren állhatnak munkába az NCR-ben

Az év végéig kétezer magas végzettségű dolgozó juthat az újonnan nyílt központban munkához, Szerbia pedig megfelelő ország a befektetések szempontjából – nyilatkozta tegnap Aleksandar Vučić kormányalelnök az amerikai NCR vállalat képviselőinek szerbiai látogatása kapcsán. A szóban forgó cég a fővárosban regionális központot nyitott, és itt jelenleg 900 személyt foglalkoztat.

Vučić megjegyezte, hogy a kormány örömmel fogadja mindazokat a külföldi cégeket, amelyek Szerbiában kívánnak üzletelni, és hangsúlyozta, hogy az állam, elsősorban különböző támogatásokkal és adókedvezményekkel, igyekszik minél jobban serkenteni a külföldi befektetők munkáját.

A kormányalelnök elmondta azt is, hogy a sikeres üzleti beruházások és a gazdaság felélénkítése érdekében az oktatásügyben is reformokra van szükség, amelyek piacgazdaság felé orientált fiatal generáció kinevelését eredményeznék.

Peter Dorsman, az NCR ügyvezető alelnöke elmondta, a szerbiai kormánnyal való gyümölcsöző együttműködésnek köszönhetően sikeresen kiszélesíthették Szerbiában üzleti tevékenységüket, amelynek köszönhetően az év végéig 2000 személyt tudnak munkába állítani.