2024. április 25., csütörtök

Vučić az oligarchák heves támadására számít

Amennyiben jövőre köztársasági parlamenti választásokra kerül sor, az általunk bevezetett változások miatt az oligarchák heves támadásával számolok a Szerb Haladó Párt és személyem ellen – nyilatkozta pénteken Aleksandar Vučić szerb kormányfőhelyettes a montenegrói közszolgálati televíziónak. Szavai szerint nem szeretne előrehozott választásokat, de lehetőségként nem zárhatja ki ezt a lehetőséget.

– Gondolják, hogy Mišković és a többi oligarcha, akik ellen büntetőeljárás vagy nyomozás folyik, karba tett kézzel várják, hogy befejeződjenek az ellenük elindított eljárások? Minden alkalmat megragadnak, és több millió eurót költenek majd a választási kampány során az SZHP és személyem lejáratására – mondta a kormányfőhelyettes.

Mint megjegyezte, az állam érdekeit és nem a párt érdekeit nézve bátor lépéseket tett a Koszovóval kapcsolatos politikában, a szerbiai gazdaság fejlesztésében, a szervezett bűnözés és a korrupció felszámolásában is.

– A következő év a nehéz és a fájdalmas reformok éve lesz, de az állam jövője érdekében végre kell hajtanunk a reformokat – mondta Vučić.

Slavko Ćuruvija újságíró gyilkosságával kapcsolatban a kormányfőhelyettes elmondta, hogy előrelépés történt a nyomozásban, és a jelenlegi adatok szerint a bűntényben az állam is részt vett. Úgyszintén pénteken Vučić azt is kijelentette, hogy nem tud a ciprusi titkos számlákról eltűnt milliókról, ha pedig valamelyik tanácsadója összefüggésbe hozható az eltűnt pénzzel, akkor a tanácsadóit kell erről megkérdezni.