2024. április 19., péntek

Humanitárius akció

Az önkéntes akció idején 11 500 dinárt gyűjtöttek össze, ezt a pénzt Dušan Travica egyetemista gyógykezelésére ajánlják fel, aki közúti balesetet szenvedett az Egyesült Államokban.

Jovica Vukša, az önkéntes akció szervezője elmondta a 021-es rádiónak, hogy elégedett az eredménnyel, mert megtisztították a Duna-partot, és egyben segítettek is a pórul járt egyetemistán.

– Több szemetet gyűjtöttünk össze, mint előző akciónk során, és a környezet is sokkal szebb. Maradt még szemét, de tizenöten nem voltunk képesek többre. Volt, aki gyermekeivel jött segíteni, a kicsik kiváló hangulatot teremtettek, nagyon elégedettek vagyunk – magyarázta Vukša.

Az akció résztvevői 1500 dinárt gyűjtöttek össze, a Greentech újrahasznosítással foglalkozó vállalat pedig 10 000 dinárt adott.

– Tudjuk, ez az összeg nem sok, de tiszta szívből adjuk – mondta Vukša.

A humanitárius akciót Dušan Travicának szentelték, ugyanis az egyetemista egy héttel ezelőtt közúti balesetet szenvedett az Egyesült Államokban, kollégája, Vladan Jovanović sajnos a helyszínen életét vesztette, Goran Šišarica pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Emlékeztetőül: Vukša egy hónappal ezelőtt hasonló tisztítási akciót szervezett a Horgász-szigeten, azelőtt pedig a Vajdasági Klinikai Központ udvarát tisztította meg barátjával a parlagfűtől.