2024. március 28., csütörtök
FEKETETÓ

Telibe találta a kamionkerék

A nagykikindai rendőrség vádat emelt a 32 éves P. P. verbászi kamionsofőr ellen, aki súlyosan vétett a közlekedésbiztonsági előírások ellen. A napokban az ő kamionjáról szabadult el egy duplakerék, amely Feketetón súlyos testi sérüléseket okozott a kertjében szilvát szedő Slavko Vasićnak.

A nem mindennapi baleset kedden délután történt, amikor a ciszternát vezető P. P. járművével Majdán felé igyekezett, ahonnan rendszeresen szállított nyersolajat Nagykikindára. Amikor az üres ciszternát húzó kamion Feketetón keresztül Egyházaskér felé haladt, az egyik pillanatban a bal oldali dupla bal hátsó kerék önállósította magát, levált a tehergépkocsi tengelyéről, és nagy sebességgel az út menti gyümölcsös irányába folytatta útját.

A kertben balszerencséjére éppen szilvát szedő Salvko Vasić nem vette észre a mintegy 70 méteren át feléje robogó kereket, és az szabályosan leterítette a gyanútlan embert. A súlyos testi sérüléseket szenvedett férfit a mentősök először a zentai kórházba, majd az újvidéki sebészeti klinikára szállították. A tehergépkocsi kereke olyan erővel ütötte el a szerencsétlen férfit, hogy összetört a medencecsontja.