2024. április 25., csütörtök

Dombos 2013

Pénteken elkezdődött a Dombos Fest – Nem ez lesz az utolsó fesztivál, állítja a főszervező

Péntek este Kishegyesen, a Hegyalja utcában lévő löszfal tövében elkezdődött a XIII. Dombos Fest. Ezúttal elmaradt a hivatalos megnyitó, s a program is szerényebb, ami nem véletlen. A várt támogatások egy része elmaradt - mondta el a sajtó képviselőinek ifj. Horváth László, a fesztivál főszervezője.

- Mindenki a babonát kereste abban, hogy ez a 13. fesztivál. Mi semmi misztikusat nem terveztünk, viszont a körülmények úgy hozták, hogy a szervezés elég körülményessé vált, amit a pénz hiányra lehet visszavezetni. Két forrásból nem kaptunk eszközöket és sok idő ment el arra, hogy ezt felfogjuk – nyilatkozta ifj. Horváth.

A pénzhiány miatt idén csak egy színpadon zajlanak az események és a megszokott népzenei tartalmak egy része is elmarad. A főszervező viszont derűlátó, Korhecz Tamás, az MNT elnöke ugyanis arról biztosította, meg fogja találni a módját a fesztivál támogatásának, hogy az rövid- és hosszútávon is fennmaradhasson. Ifj. Horváth még hozzáfűzte, hogy a fesztivál az újonnan felállt kishegyesi önkormányzatban is partnerre talált.

A nyitónap sztárfellépője Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint duó volt. Az énekesnő visszatérő vendégnek számít Domboson, s elmondta, hogy sokszor léptek fel már Vajdaságban, de ez az est mégis más.

- A mai este azért különleges, mert ezzel a formációval, a duóval, ami másfél éve létezik, most vagyunk először Vajdaságban, úgyhogy a dalainkat most mutatjuk be itt először – mondta az énekesnő.

A nyitónapon Harcsa Veronika duója mellett fellépett még a Budapest Nufolk Revolution. Ma, szombat este a Balázs Elemér Group, Mohammad Reza Mortazavi iráni zenész, valamint a Tudósok együttes fogja szórakoztatni a dombosi közönséget.

Július 6. szombat

19:00 – Gasztroudvar

20:30 – Balázs Elemér Group (HU)

22:00 – Mohammad Reza Mortazavi (Irán)

23:00 – Tábortűz

23:30 – Tudósok koncert

Július 7. vasárnap

19:00 – Gasztroudvar

20:00 – Both Miklós – Szokolay Dongó Balázs duó (Hu)

21:15 – Vlatko Stefanovski trió (MK)

Július 8. hétfő

20:30 – Lajkó Félix & Kapell Edit és a szilvásváradi lipicaiak

Július 10. szerda – sport szerda – sok, sok focival

Július 11. csütörtök

19:00 – Gasztroudvar

20:15 – Budafolk band

21:45 – Balogh Kálmán& Karaván família