2024. március 29., péntek

Az EU-polgár kerüli az új autót

Húszéves mélyponton a személygépkocsi-eladás Európában

Katasztrofális lesz 2013 az autógyártók és -kereskedők számára is. Hosszabb távon sem várható javulás, sőt az egész évtized csapnivalónak ígérkezik. A borúlátó előrejelzést a piaci eredmények és kilátások, valamint komoly szakmai tanulmányok és kutatások támasztják alá.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) legújabb adatai szerint májusban 1,08 millió, az év első öt hónapjában 5,26 millió új személyautót helyeztek forgalomba. Ez havi összehasonlításban 5,9 százalékos, éves összevetésben pedig már 6,8 százalékos esést jelent az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) országaiban.

Ezek az adatok arra utalnak, hogy húsz év óta a leggyengébb májust zárták az autókereskedők. Ennél csak 1993 májusában volt rosszabb a helyzet, akkor egymillió alá csökkent az eladott gépkocsik száma. A nagyarányú visszaesést a gyártók a rossz gazdasági helyzettel (recesszióval), a hitelválsággal (pénztelenséggel) és a túltermeléssel magyarázzák.

Különösen rossz hír, hogy elsősorban a hagyományosan nagy piacok gyengélkednek. Mindenekelőtt a német, a francia és az olasz piac, amelyeken az új autók fele talál gazdára egész Európában. Az EU és EFTA harminc országa közül éves szinten csak Belgiumban, Dániában, Nagy-Britanniában és Norvégiában javult az értékesítés.

A legnagyobb európai piacon, Németországban az idén májusban 9,9 százalékkal kevesebb új autót adtak el, az első öt hónapban értékesített 1,22 millió új személygépkocsi pedig 8,8 százalékkal marad el a tavalyi eredménytől. Franciaországban még rosszabb a helyzet: májusban a franciák 10,4 százalékkal kevesebb új autót vásároltak, mint egy évvel korábban. Az olaszok esetében a lemaradás 8 százalék volt a tavasz utolsó hónapjában. Ez a zuhanás még jobban visszahúzta az iparágat.

A márkák versenyében a német VW konszern tartja az első helyet, ugyanis májusban összesen 264 768 autót adott el, kis híján annyit, mint az utána következő három gyártó, a francia PSA és Renault, valamint az amerikai GM együttesen. Az eladásokat tekintve a PSA 13, a GM 11,3 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, a Renault értékesítése pedig 10 százalékkal csökkent.

A Duisburg-Essen egyetem autóipari kutatóintézete, a Center Automotive Research (CAR) külön tanulmányban hívja fel a figyelmet arra, hogy az idén az EU- és az EFTA-országokban összesen 11,89 millió új személygépkocsi eladásával lehet számolni, öt százalékkal kevesebbre az előző évhez képest. Ha a CAR becslése beigazolódik, az idei lesz az elmúlt harminc év negatív csúcsa az európai újautó-kereskedelemben.

Az évtized sem lesz sokkal jobb, ugyanis a tanulmány szerint az autógyáraknak 2010 és 2020 között (Európában) csaknem 24 millióval kevesebb új gépkocsi értékesítésére kell felkészülniük. Ferdinand Dudenhöffer professzor, a CAR vezetője azzal számol, hogy emiatt a nyugat-európai autógyártóknak csaknem 312 milliárd euróval zsugorodik a bevételük.