2024. április 25., csütörtök

Korábbi városvezetőket tartóztattak le Újvidéken

A bűnügyi rendőrség péntek reggel Újvidéken előállította a korábbi városvezetés hat tagját. A volt tisztviselőkről feltételezik, hogy visszaéltek hivatali helyzetükkel az építkezési engedélyek kiadásakor. A gyanú szerint egyes befektetőket így több mint egymillió eurós törvénytelen haszonhoz juttattak.

A rendőri akció során, a sajtó nem hivatalos értesülései szerint, eddig hat személyt állítottak elő hivatali helyzettel való visszaélés gyanúja miatt. Előállították Milica Kostrešt, az újvidéki községi városrendezési bizottság egykori elnökét, Zlatibor Paunovot, a bizottság korábbi tagját, valamint a városrendezési hivatal korábbi vezetőjét valamint a NES Invest tulajdonosát, Leonid Nešićet, továbbá helyettesét, Milica Milinkovićot és Tijana Pavlovot, a hivatal korábbi megbízott vezetőjét.

A gyanú szerint ők hatan a városrendezési bizottság tagjaiként engedélyezték olyan objektumok kiépítését is, amelyek eltértek a hatályban lévő városrendezési tervtől, s így a befektetőket több mint egymillió eurós jogtalan haszonhoz juttatták.