2024. április 20., szombat

Veszített a sérült hős

Bojana Jovanovski messze járt a második római haditettől, hisz mint kiderült, előző napi sérülése és a Caroline Wozniacki elleni kimerítő csata túl sok volt neki ahhoz, hogy Jelena Jankovićnak is kellő ellenállást tanúsíthasson. A keddi játéknap hőse tehát kiesett, rajtgyőzelmével megállította a csúszást a ranglistán, és készülhet a 27-én kezdődő Roland Garrosra, amelyen sok pontot lehet nyerni. Másrészt Janković újra közelíti Ana Ivanovićot, aki keddi váratlan veresége révén legalább két helyet esik vissza. Jelena a következő fordulóban a kínai Na Livel mérkőzik, akivel 3:4-re áll a mérlege, de legutóbb 2009 őszén Tokióban játszottak.

Jelena Janković könnyen elbánt honfitársnőjével (Fotó:  Beta/AP)

Jelena Janković könnyen elbánt honfitársnőjével (Fotó: Beta/AP)

Mint Jovanovski, a brit Laura Robson sem volt képes két haditettre, hisz az idősebbik Williams elleni győzelmet a fiatalabbal szembeni vereség követte. A női torna nagy meglepetését a román Simona Halep okozta, aki Szvetlana Kuznyecova után legyőzte a ranglistán 4. lengyel Agnieszka Radwanskát is. A férfiaknál a francia Jo-Wilfried Tsonga okozott csalódást, hisz kikapott a lengyel Jerzy Janowicztól, Novak Đoković pedig megtudta mai ellenfelét, aki az ukrán Alekszandr Dolgopolov lesz, hisz a nagy sorozatban levő, de a jelek szerint kimerült svájci Stanislas Wawrinka tegnap feladta a meccset.

Folytatódott a szerbek jó sorozata a kisebb tornákon. Filip Krajinović már negyeddöntős Szamarkandban, ahol két játszmában nyert a fehérorosz Szergev Betov ellen, és következő ellenfele a ranglistán 214. üzbég Faruk Dusztov. A thaiföldi Balikpapanban a női ITF-tornán Jovana Jakšić a rajton a 19 éves kínai Tangot győzte le könnyen, Teodora Mirčić pedig a 22 éves thai Noppawan Lertcheewakarnt múlta felül. Jakšić a 2. fordulóban a thai Plipuech-csel, Mirčić pedig a japán Minokosival mérkőzik. Az egyetlen kieső, ami várható is volt, Aleksandra Krunić lett, akit Prágában a cseh Lucie Šafarova győzött le két játszmában.