2024. április 19., péntek

A helyi drogbanda főnökei végeztek a drogdíler tornatanárral

Srećko Ćirićtyel (49) tornatanárral, karateedzővel tarkólövéssel végeztek, holttestét tegnap találtak meg a belgrádi Padinska Skela városrészben. A rendőrség arra gyanakszik, hogy drogkereskedelem miatt végeztek a tornatanárral és az elkövetők a helyi drogbanda főnökei lehetnek.

Ćirić holtestére egy bokorban leltek nem messze családi házától, feltételezések szerint a gyilkosság napokkal ezelőtt történt. A közelben élők közül senki sem hallott lövéseket. A test közelében egy basseball ütőt, pár nő harisnyát, bizonyos mennyiségű marihuánát találtak.

A Blic napilap nem hivatalos értesülései szerint Srećko Ćirić előzőleg is ismert volt a rendőrség számára, mint a bosnyák drogbanda tagja, melynek élén az őrizetben lévő Dalibor Ristić Dača áll.

Ćirić a Padinska Skela városrészben található Olga Petrov Általános Iskolában tornatanárként dolgozott, valamint karateedzőként tevékenykedett a PKB karate klubban. A helyiek szerint igen kedvelt volt a diákok körében, több iskolai sportaktivitás kezdeményezője volt, többek között a Kábítószermentes és erőszaktól mentes iskola akcióban is részt vállalt.

A Blic napilap értesülése alapján Ćirićet 2009-ben a borčai bűnbanda tagjaként őrizetbe vették. A banda élén Dragan Živković-Žile állt. Ćirićet a banda 12 tagjával együtt lopással és zsarolással, fegyver- és drogkereskedelemmel vádolták. Ez a banda a pancsovai híd környékén működött, a letartóztatás előtt pedig osztozkodott egy másik bandával, mely Pancsován és Szabadkán tevékenykedett.