2024. március 28., csütörtök

SZRP: Mišković pénzelte Nikolićot is

Tomislav Nikolić államfő ötmillió eurót kapott Miroslav Miškovićtól a 2008-as választási kampány idején – közölte Milorad Mirčić a Szerb Radikális Párt alelnöke. Újvidéki sajtótájékoztatóján ugyanakkor azzal vádolta meg Aleksandar Vučićot a kormány első alelnökét és a Szerb Haladó Párt elnökét, hogy ugyanabban az időben egymillió eurót vett át Stanko Subotić Canétól.

„Azokat az adatokat, amelyekhez sikerült hozzájutnia Vojislav Šešeljnek, azért hozzuk csak most nyilvánosságra, mert mostanra sikerült részletes információkhoz és megdönthetetlen bizonyítékokhoz jutnunk, illetve a pontos összegekről is most értesültünk, amit ők ketten megkaptak. Egész egyszerűen arról van szó, hogy nem kívántunk licitációba bocsátkozni” – magyarázta a radikális politikus.

Arra szólította fel az illetékes szerveket, különösen Miljko Radisavljević szervezett bűnözésért illetékes ügyészt, hogy részletesen vizsgálják ki ezeket az ügyeket „mert az SZRP mindig is azért szállt síkra, hogy álljuk útját a bűnözésnek és korrupciónak”.

Mint azt Mirčić kifejtette, nem tudja hová tűnt a szóban forgó pénz, sem, hogy mire költötték el, ő csak annyit tud, hogy ebből a pénzből maga a párt egyetlen eurocentet se látott és a kampányra se kapott semmit.

A Szerb Haladó Párt 2008 októberében alakult meg, miután szakadásra került sor a radikálisokon belül. A 2008-as köztársasági elnökválasztáson Nikolić radikális színekben indult, maga a párt az év májusában tartott választásokon 78 mandátumot szerzett.