2024. március 29., péntek

Nikolić: Nem kellenek választások, dolgozni kell!

Amennyiben nem bomlik meg komolyan a politikai stabilitás, nem lenne szükség előrehozott választásokra, hanem az ország talpra állítására kellene koncentrálni – nyilatkozta a Blicnek Tomislav Nikolić államfő. Ezzel azokra a médiatalálgatásokra reagált, amelyek szerint a haladók tavaszra választásokat szeretnének, ugyanis a korrupcióellenes harcnak köszönhetően népszerűségük csúcsán vannak.

Nikolić szerint az, aki most választásokra szeretne menni, azon is el kellene gondolkodnia, mi történne az országgal, amíg a választási kampány zajlik.

„Aki választásokat akar, meg kell értenie, hogy az emberek belefásultak a választásokba. Minél gyakrabban vannak választások, annál kisebb a részvételi arány” mondta.

Az államfő szerint a kormány éppen elkezdte megvalósítani szinte az összes választási ígéretét, mindenekelőtt a korrupcióval és bűnözéssel való kompromisszumoktól mentes leszámolást. Mint mondta, e harc során nem kell félni azoktól a vádaktól, hogy politikai üldözésről van szó.

„Le kell számolni a politikusokkal, akik bűnözők voltak, mert minden innen kezdődött. Nem az emberek rontották el a politikusokat, hanem a politikusok az embereket. Ezt végig kell csinálni és nem kell félni a politikai hajszára vonatkozó vádaktól, mert a közvélemény fel fogja ismerni azon pártokat, amelyek védik azokat a tagjaikat, akik bűnözők voltak” mondta Nikolić.